OM CONBAT

ConBat AB – laddar miljösmart el!

ConBat AB startades våren 2021 av fem samarbetande bildemonteringar. Anledningen var en gemensam insikt att batteripack från demonterade el och hybridbilar, har väldigt mycket kvar att ge, när en ofta relativt ny bil demonteras. Man såg också att försäljningen av begagnade batteripack som reservdel inte är lika stor som mängden inkommande el och hybridbilar för demontering. Lagret av lätt begagnade batteripack av olika sorter ökar alltså hela tiden.

SMART KOMPENSERING AV MILJÖAVTRYCK

Dessa batterier har vid tillverkning lämnat efter sig ett miljöavtryck, detta vill vi hjälpa till att kompensera för genom att återanvända dom till andra klimatsmarta användningsområde innan dom går till återvinning. Till exempel som energilagring, i ett så kallat batterilager, tillsammans med solceller eller vindkraft, så att man kan utnyttja solen och vinden som energikälla även på natten eller molniga och vindstilla dagar. Detta användningsområde minskar också behovet av el från andra fossila energikällor.

Med dagens nya prissättning för el finns det också en stor möjlighet till kostnadsbesparing med små som stora batterilager för att kunna jämna ut sitt behov från elnätet under dygnet, och på så vis slippa höga tariffavgifter.
Våra batterilager är också förberedda för att fungera som frekvensstabilisering till det Svenska elnätet, då kan man som ägare till ett av våra batterilager sälja effekt eller lagra effekt när det behövs och få ekonomisk kompensation för det.
Det finns nog inga gränser för användningsområden av dessa näst intill nya batterier.

Ett andra och tredje liv!

Vi vill ge dessa batterier ett andra liv, ett ”second life” som man talar om i återanvändningsbranschen. Kanske finns det också möjligheter till ett tredje liv innan det är dags för återvinning och de ingående materialen separeras igen för att minska miljöavtrycket så mycket som möjligt.

KONTAKTA OSS

Ring eller maila oss så berättar vi mer om hur du kan använda
dig av våra batterier!

VÄLKOMMEN!

VÅR MILJÖPOLICY

Vi på ConBat AB skall alltid ta vårt ansvar och göra vårt yttersta för att vår verksamhet bidrar till en hållbar framtid.
LÄS MER